Tandartsenpraktijk van Nouhuys | De praktijk

 

 

Behandelkamers

Onze behandelkamers zijn ingericht met de modernste apparatuur en comfortable behandelstoelen.

 

Controles en behandelingen

Om tijdens controles en behandelingen goed zicht te hebben op het werkgebied, maken wij waar mogelijk gebruik van een behandelmicroscoop. Dit nieuwste van het nieuwste gaat volgens ons een nieuwe trend vormen die in de toekomst niet meer weg te denken zal zijn uit de moderne tandheelkunde. In feite is tandheelkunde een vorm van microchirurgie. In ziekenhuizen wordt bij fijne operaties gebruik gemaakt van een microscoop om geen details te missen, en zo zou het bij de tandarts ook moeten zijn.

Sterilistatie en desinfectie

Sterilisatie en desinfectie vindt plaats volgens de laatste richtlijnen. Hiernaast ziet u een foto van onze KAVO Lifetime, een apparaat dat zorgt voor volledige thermodesinfectie (binnen- en buitenkant) van de door ons gebruikte hand- en hoekstukken.

Röntgenfoto's

Om een goed beeld te krijgen van uw gebit, ook op plaatsen waar we met het blote oog niet kunnen zien, moeten er met regelmaat röntgenfoto's worden gemaakt. Naast kleine intra-orale foto's maken wij ook zogenaamde OPT's, overzichtsfoto's van het gebit met aangrenzende boven- en onderkaak, die ons een volledig beeld geven van uw gebitssituatie.

Hiernaast ziet u een foto van zo'n OPT-apparaat (OPT = orthopantomogram).

Digitalisatie

Digitalisatie dringt steeds dieper in de tandheelkunde door. Digitale röntgenfoto's bestaan al een hele tijd, en nu is het afdrukken voor kronen, bruggen, beugels en andere zaken ook digitaal mogelijk geworden. Een voorbeeld van zo'n digitale afdruk ziet U hiernaast. Het laboratorium kan deze digitale afdruk -als dat nodig is-  in 3D printen.

Digitalisatie

Ook de vormgeving van kronen en bruggen wordt steeds verdergaand gedigitaliseerd. Hiernaast ziet U op een digitale afdruk vormgegeven kronen.  In veel gevallen kan ook de vervaardiging digitaal plaatsvinden door het fraisen van een kroon of brug uit een massief blok porselein. 

Verder kan op deze manier een digitale "preview" gemaakt worden van Uw toekomstige kronen, zodat samen met U bepaald kan worden wat in Uw specifieke situatie het mooiste en beste uitpakt.